La UE viola la legalitat internacional a Palestina


El Tribunal Russell sobre Palestina, celebrat a Barcelona entre dilluns i avui, conclou que la Unió Europea 'viola la legalitat internacional' en la seva actuació a Palestina i que és còmplice de les violacions de drets humans de l'estat d'Israel. El tribunal popular, una iniciativa que simula un judici tal com van fer els filòsofs Russell i Sartre per jutjar els crims dels EUA al Vietnam als anys seixanta, qualifica 'd'apartheid' l'actuació d'Israel sobre la població palestina i diu que 'pressionarà la Unió Europea per posar fi a la impunitat de la violació dels drets humans per part d'Israel', segons que ha explicat Stéphane Hessel, que va ser co-redactor de la Declaració dels Drets Humans.

'Si bé la Unió Europea i els seus estats membres no són directes perpetuadors d'aquests actes, sí que violen la legalitat internacional i l'ordre legal internacional de la Unió Europea, ja que no prenen les mesures que requereix la conducta d'Israel', relaten les conclusions del Tribunal Russell, que critiquen amb duresa la construcció del mur a Cisjordània: 'Israel nega als Palestins l'accés a la seva pròpia terra'.

Les conclusions les han llegides quatre membres del jurat: el magistrat emèrit del Tribunal Suprem, José Antonio Martín Pallín, la Premi Nobel de la Pau Mairead Corrigan-Maguire, l'advocada i política francesa Gisèle Halimi i el líder antiapartheid i exministre sud-africà Ronald Kasrils.

Un cop clausurat, el tribunal popular de conciència es convocarà de nou l'octubre a Londres, on examinarà les implicacions de les empreses transnacionals en el conflicte del Pròxim Orient.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Las más caras máscaras de Mas, de rebajas

Kázaros y cátaros: La historia oculta por las tres religiones del libro

Opus, Pujol, Molins López-Rodó, Millet...

La Solución Final: ¿Verdes o nazis?

Millet 1972: Pujol, Banca y Renta Catalana, BCI...

Las cristianas mentiras sobre la rebelión de los moriscos de las Alpujarras

Druidas, bardos y el alfabeto de los árboles

La pasión, muerte y renacimiento de Attis

Glosario de los dioses latinos: Faba-Mysteriarches

Los tres reyes, los magos y el libro de Set