Sant Martí Garzón a la Colometa

L'alcalde "socialista",-fill i fidel succesor de son pare, cacic franquista de la mateixa Colometa, i de la feliç malaltisa Manuela de Madre que el va posar a dit-, de l'ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, i el regidor d'Urbanisme d'aquest consistori, Manuel Dobarco, han estat detinguts en el marc de l'operació anticorrupció ordenada pel jutge Baltasar Garzón a diversos ajuntaments catalans.
Els càrrecs de blanqueig de diners, suborn i tràfic d'influències es relacionen amb els canvis urbanístics que haurien requalificat terrenys en construcció i que haurien estat adquirits amb diners procedents de paradisos fiscals, mitjançant la intervenció de CiU.
L'actual investigació s'hauria iniciat al 2002, segons fonts judicials. Encara que les proves han portat la recerca al llarg de totes les legislatures passades fins a Lluis Prenafeta, el primer "chivo expiatorio" (gr. tragos, i quin Trangol!) en patir les consecuències de la corrupció pujolista, ma dreta i intim amic d'en Pujol.
L'alcalde de Santa Coloma viu al barri del Turó Parc de Barcelona, a on va arribar son papà sota el franquisme més ranci i corrupte. No s'ha molestat en trasladar-se, i no serà per manca de mitjans i facilitats!
Manuel Dobarco

El jutge ha ordenat l'evacuació dels locals, inclosos els partits al consistori, i ha tallat totes les comunicacions telefòniques interiors. S'especula amb el nom de o de la diputat/da socialista que sembla ha estat també detinguda, donada l'intima relació amb la antiga cap i alcaldesa de l'ajuntament, ascendida als cims del PSC pels botiflers i Bonos del PSOE.
També es parla molt de la ma dreta de la Madre, i regidor al llarg de totes les corporacions democràtiques, Joan Carles Mas, al centre de totes les decisions i estratègies dels socialistes especuladors del Barcelonès Nord.
Joan Carles Mas

La Guàrdia Civil ha detingut almenys cinc treballadors més de l'ajuntament de Santa Coloma i escorcolla els serveis jurídics i la secretaria municipals davant l'expectació dels veïns.
Tres meganegocis immobiliaris a canvi del xantatge als veïns

Al post anterior del colomí parlavem casualment de dos dels detinguts, amics d'en Pujol, dins la llista de xoriços intocables dels seus governs. Potser els colomins deixen missatges per la villa i corte Bilderberg i desperten ferro!

De El PAÍS: La investigación judicial arranca de las pesquisas llevadas a cabo por el juez Garzón en 2002 sobre BBVA Privanza, que opera en las Islas Jersey. El juez de la Audiencia Nacional llegó a la conclusión de que algunos supuestos implicados en este caso -Macià Alavedra y Lluís Prenafeta- habían transferido parte de los fondos que supuestamente tenían en las Islas Jersey para blanquearlo en una operación urbanística desarrollada por el Ayuntamiento de Santa Coloma. Se trata de unos terrenos en los que actualmente está construido el centro comercial Gramanet que fueron vendidos en subasta en la época en que la alcaldesa era la socialista Manuela de Madre.

Los compradores lo revendieron a unos terceros y posteriormente el ayuntamiento de Santa Coloma de Gramanet llegó a un acuerdo con ellos ante la presión ejercida por los comerciantes de la zona. De esa manera, se redujo el suelo comercial, se construyó un hotel y una residencia de ancianos. Estos nuevos propietarios lo acabaron vendiendo otra vez.

Agentes de la Guardia Civil se han desplazado hoy a la sede del Ayuntamiento de Santa Coloma de Gramenet en el marco de esta operación para registrar varios despachos de la sede municipal, de donde han hecho salir a los funcionarios para llevar a cabo la operación.

¿Quién es quién en la operación?

Bartomeu Muñoz Calvet (Santa Coloma de Gramanet, 1957) . Es alcalde de esa localidad desde junio de 2002 cuando sustituyó en el cargo a Manuela de Madre, que se retiró de la primera línea política a raíz de una enfermedad. Además de alcalde, Bartomeu es vicepresidente de la Diputación de Barcelona.

Hijo de Blas Muñoz, último alcalde franquista de de Santa Coloma (1975 y 1979) y promotor urbanístico, Bartomeu Muñoz se afilió con 18 años a la Federación Catalana del PSOE.

Pese a que es alcalde de una localidad del cinturón industrial de Barcelona, Bartomeu tiene su residencia en el Turó Parc, en una de las zonas más exclusivas de la capital catalana. Bartomeu es desde 1983 concejal de Santa Coloma y alcalde desde 2002 cuando sustituyó a De Madre.

En las elecciones de 2003, ganó las municipales por mayoría absoluta pero formó una coalición de gobierno con el PSC, ICV-EUiA y CiU. En los comicios de 2007, revalidó la mayoría absoluta aunque ya optó por gobernar en solitario.

Macià Alavedra i Moner (Barcelona, 1934). Due uno de personaje clave en diferentes gobiernos de Jordi Pujol. Hijo del que fuera secretario de los presidentes de la Generalitat Lluís Companys y Francesc Macià, Alavedra vivió durante su infancia en el exilio. En 1974 fundó junto a Ramon Trias Fargas el partido Esquerra Democràtica de Cataunya que luego acabaría fusionándose con Convergència.

Durante su larga trayectoria política, Alavedra ocupó diferentes carteras en los sucesivos gobiernos de Pujol como las de Gobernación, Industria y Energía y Economía y Finanzas. Fue diputado desde 1979 hasta 1995 tanto en el Congreso como en el Parlament de Catalunya. En 1997, renunció a su escaño de diputado y a la consejería -le sustituyó Artur Mas, actual presidente de Convergencia.

Fue nombrado presidente del consejo de administración de la sociedad Autopistas de Catalunya. Alavedra declaró como testigo en el sumario por corrupción instruido contra el juez Pasqual Estevill, que fue vocal del Consejo General del Poder Judicial a propuesta de CiU.

Aquí hi anaven parcs, casal d'avis i una pista de petanca.... abans d'en Buenaventura.

Luis Prenafeta, l'amic d'en Pujol Tiradelamanta, Macià Alavedra, altre dels consellers del virrei que va sortir per la porta de la ferum però salvat per la immunitat reial, i es parla d'un diputat socialista que, si no s'equivoca el jutge, deuria ser la Manuela Milagrosamente-curada en el olimpo del poder.

L'operació també s'hauria estès als ajuntaments de Badalona i de Sant Andreu de Llavaneres, però aquelles fonts municipals asseguren que, de moment, no hi ha cap escorcoll ni han rebut cap notificació.

EUiA ja ho deia fa temps!

L'Ensenyament, la sanitat, l'urbanisme, las pistas d'atletisme, el reciclatge, l'ARE de Safaretjos, Can Zam, La Bastida, la llibertat d'expressió, la democracia...Hi ha molts motius per dir JA N'HI HA PROU!!!

Cal una resposta col.lectiva i ciutadana, a una forma de governar, autoritaria i prepotent...

EL 18 DE JUNY TOTS/ES AL CARRER.

JA N'HI HA PROU!!!

MANIFEST UNITARI

La situació actual de la política municipal de Santa Coloma de Gramenet és crítica. En termes generals, és una situació de conflictivitat contínua, provocada per la manca de voluntat dels representants de l’administració de deixar participar als veïns i veïnes de les decisions que els afecten, tirant endavant postures unilaterals que castiguen amb clars abusos a les persones que pateixen més directament les repercussions de la seva acció de govern. La separació entre la classe política i la ciutadania ha evidenciat que Santa Coloma de Gramenet pateix un greu dèficit democràtic, ja que les promeses que distreuen la nostra confiança no es compleixen i els acords aconseguits no són respectats.

I així ho entenem, perquè a la nostra ciutat existeix una llista inesgotable d’exemples que omplen de raó aquestes paraules. Mentre la seva prioritat és aixecar monstres urbanístics per tota la ciutat amb fosques relacions entre constructores, promotores i Ajuntament, els serveis públics més bàsics queden desprotegits, oblidant completament la necessària relació equivalent entre població i equipaments.

Hem de tenir molt present, que l’única solució possible als problemes de cadascun dels sectors en conflicte passa per la unitat d’acció, solidaritzant-nos els uns amb els altres i treballant tots i totes plegades per una Santa Coloma democràtica on poder viure amb dignitat.

D’aquesta manera, volem manifestar la nostra voluntat d’esforçar-nos per agrupar les diferents lluites existents, entenent que és l’única manera de poder enfrontar-nos a les injustícies i dificultats concretes. I tot això, volem visualitzar-ho el proper 18 de juny amb una gran manifestació on hi càpiguen totes les reivindicacions, amb l’objectiu principal de donar una sortida als problemes que arrosseguem des de fa molts anys i demostrar als dirigents del Partit Socialista de Catalunya, encapçalat per l’alcalde Bartomeu Muñoz, que no podran fer i desfer segons els seus interessos i que hauran d’escoltar al poble de Santa Coloma encara que no ho vulguin.
La Colometa, com Bombay de densitat i governada per aiatolás i maharajás!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Las más caras máscaras de Mas, de rebajas

La Solución Final: ¿Verdes o nazis?

Opus, Pujol, Molins López-Rodó, Millet...

Millet 1972: Pujol, Banca y Renta Catalana, BCI...

Kázaros y cátaros: La historia oculta por las tres religiones del libro

Glosario de los dioses latinos: Faba-Mysteriarches

Las cristianas mentiras sobre la rebelión de los moriscos de las Alpujarras

La pasión, muerte y renacimiento de Attis

Glosario de los Dioses Latinos y otros contemporáneos: Abelio-Buzyges

Halloween, no. "Hello Gwyns", sí: El origen celta de la fiesta del "Fin del Verano"