COL... OMERTÁ?

Omertá – “Código de honor siciliano que prohíbe informar sobre los delitos considerados asuntos que incumben a las personas implicadas”.

Mañana será nombrada, por el PSC, la sucesora de Bartu Muñoz en la alcaldía. Por el momento, el PSC ha decidido sin consultar la opinión de nadie, y haciendo oídos sordos a las mismas plataformas vecinales que denunciaban -ante su sordera e ignorancia prepotente- los mangoneos desvelados por Garzón.

Si la actitud del grupo, tras el acierto de haber apartado a los "sorprendidos" amigos de Bartu, Fogué-Manuela y Mas, cuya credibilidad y profesionalidad están más que en entredicho tras el revuelo, sigue siendo endógena, sin acompañarse en este período turbio y en espera de las nuevas elecciones por los demás grupos, se tendría la desagradable sensación de que estamos ante una omertá: un acuerdo para hacer "limpieza" en previsión de nuevas denuncias.

Y con la complicidad de aquellos grupos a quienes conviene también mirar para otro lado antes de verse salpicados por delitos o por inoperancias manifiestas. No es indiferente el que, en todos los pringues nacionales, aparezca CiU, con un fondo de gaviota y pacto Majestic (Prenafeta, Molins...), y con aroma a cirios que todos quieren apagar con un susurro... en capilla.

Ahora faltan candelabros, luminarias y buenos focos, que dejen a la ciudadanía algo más que presunciones de futura transparencia: la certeza de que el control es total e interpares, sin extravíos, pérdidas ni lagunas o demoras en la investigación ni en la nueva política municipal, comenzando por la revisión a fondo de la seguida hasta la fecha.

La ciudadanía, que ya avisó, no parece dispuesta a la omertá, si acaso se le antoja más cercana otra moda popular siciliana, heredada de los Peraltas leridanos y los Moncadas barceloneses o gerundenses, que se las tuvieron allí y aquí un par de siglos, hasta que acabaron casándose los unos con los otros: la Vendetta.

Àngel Pla, d'EUiA

Demà, es realitzará el relleu a l'Alcaldia de Santa Coloma. Després de més de 2 setmanes, on el més important era el nom, també pels mitjans de comunicació, sembla que entre les 2 víes que es podíen seguir: relleu amb vissió municipals 2.011 o "impass" amb alguna persona que gestionés els esdeveniments amb més trajectoria politica, s'ha escollit la primera, cara nova, val a dir molt nova, doncs va entrar com regidora aquesta legislatura al consistorí.

Hi ha que dir, que l'elecció de la Nuria Parlon, certament, esdevé una novetat, però no oblidem que es una persona de l'aparell del PSC i que té per padrins politics a Manuela De Madre, Antoni Fogué o Esperança Esteve: és una aposta del partit, i del mateix Montilla, que es va escenificar venint a Santa Coloma divendres passat a fer un café amb la propera alcaldessa.

Altres candidats han quedat fora: Joan Carles Mas, que hagués estat el més ben situat en el cas d'una opció d'impass, o Antoni Fogué, que de ben segur que ho tenia entre els seus somnis pero que podría possar en perill el seu càrreg de President de la Diputació; i s'afegeix el fet de ser marit de la Presidenta del Grup Parlamentarí del PSC. "Recuperar la dignitat de la ciutat", són les primeres paraules de la propera Alcaldessa.

Cal dir que la indignitat ha sortit d'un lloc, de les files del PSC, i que si la ciutat ha sortit malparada als mitjans ha estat per aquesta indignitat. Així, doncs tenen feina, molta feina, per tornar a la ciutadania colomenca la dignitat que li han tret, per que de fet Santa Coloma no s'ho mereixia. Pero els ciutadans/es de Santa Coloma són molt dignes i ho van demostrar amb la manifestació pacífica del passat 5 de Novembre. Esperem que els propers mesos donin aire pur i transparència a la política colomenca.
Àngel Pla, regidor d'EUiA.


Siscu Sánchez, d'ICV

Per la seva banda, en Siscu Sánchez, portaveu d'ICV a la coalició amb EUiA a la Colometa, no creu que es pugui valorar encara en cap sentit l'elecció per part del PSC de Nùria Parlon:
"Encara no ha fet res, apart d'un breu temps a la Tinència d'Alcaldia de Convivència, i no ha pogut equivocar-se. Esperem a veure que diu i si pensen seguir com fins ara, governant al marge de tothom, o obrir-se als altres partits i a la ciutadania. Quan es va reduir del 1 al 0'9% el pressupost i les entitats van protestar, va tornar a deixar-lo com estava, escoltant les al.legacions dels ciutadans. Potser és una bona senyal, d'una actitud dialogant, però ara per ara, no hi ha res clar ni segur sobre les seves intencions".

"La Plataforma vecinal por la Defensa de la Serra de Marina y Can Zam, de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) pidió este domingo poder asistir al pleno en el que el próximo martes se elegirá a la nueva alcaldesa, Nuria Parlón. En un comunicado, aseguró que la sala en la que se celebrará el acto estará "llena de cargos de confianza política, técnicos, periodistas, miembros del PSC, familia...", por lo que no habrá sitio para los vecinos. Además, declaró que el PSC "se encargará" de que las filas libres queden ocupadas por autoridades, por lo que reclamó que se lleve a cabo en un espacio más grande en el que quepa una representación vecinal. También convocó a los vecinos a concentrarse en la plaza de la Vila a las 19 horas, cuando se prevé que sea nombrada la nueva alcaldesa".
21-N: Manifestació contra la corrupció

"Tenim el dret i el deure d’exigir responsabilitats, honestedat i transparència en la gestió pública. I d’impulsar reformes en el funcionament de les institucions i les polítiques públiques que evitin que els fets es tornin a repetir. Però sabem que les normes i les bones intencions són insuficients si no van acompanyades d’una ciutadania activa atenta al seu acompliment.
En aquest sentit considerem bàsic que les reformes incorporin mecanismes més efectius de participació del conjunt de la població en l’elaboració i el control de les polítiques públiques.
Si les denúncies que havien fet moviments socials i persones individuals haguessin tingut canals més clars d’expressió i reconeixement, potser no hauríem arribat a la situació actual".

CONCENTRACIÓ DISSABTE 21 DE NOVEMBRE, 6 DE LA TARDA, A LA PLAÇA SANT JAUME

Entitats signants:

FAVB
Observatori DESC IAC (CATAC, USTEC-STES, FTC, CATAC-CTS, FSEF, CAU, CTA), Ateneu La Torna Entrepobles, FCONGD (Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament), Sodepau, CTD, Justícia i Pau, ATTAC-Catalunya Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, Fundació Pere Ardiaca, Coordinadora de Nou Barris, Masala SOS Racisme, Associació Bidó de Nou Barris, RAI (Recursos d’Animació Intercultural), Ateneu Rebel, Coordinadora d’Entitats de Poble Sec, Xarxa d’Enllaç amb Palestina, Casal dels Infants per a l’acció social als barris, ACORDEM-ATTAC, Ateneu Candela, Dones per Dones, Xarxa de Dones per la Salut, 9 Barris Acull Associació d’Amistat amb el Poble de Guatemala, Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Catalunya, Plataforma Cívica de Collserola, Institut Català d’Estudis de la Violència (ICEV), Coordinadora d’Entitats de les Corts, SINDICATO CO.BAS, Plataforma per la defensa de Marina, el riu Besós i Can Zam (Santa Coloma), CCOO de Catalunya, Espai Social Magdalenes, Plataforma d’afectats per les Hipoteques, AVV de les Escodines (Manresa), Ass. de Treballadors i Treballadores en Atur de Barcelona, CGT Catalunya, Plataforma en Defensa de la Barceloneta, Xarxa d’Economia Solidària.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Las más caras máscaras de Mas, de rebajas

Kázaros y cátaros: La historia oculta por las tres religiones del libro

Opus, Pujol, Molins López-Rodó, Millet...

La Solución Final: ¿Verdes o nazis?

Millet 1972: Pujol, Banca y Renta Catalana, BCI...

Las cristianas mentiras sobre la rebelión de los moriscos de las Alpujarras

Druidas, bardos y el alfabeto de los árboles

La pasión, muerte y renacimiento de Attis

Glosario de los dioses latinos: Faba-Mysteriarches

Los tres reyes, los magos y el libro de Set