Els cannabinoides contra Hoffmann-La Roche, Mr. Tamiflu i CIA


Els cannabinoides redueixen la progressió del càncer de mama ErbB2-Driven a través de la inhibició d'Akt
Publicat en Càncer Molecular, juliol 2010
Principals conclusions: La medicina basada en el THC (tetrahidrocannabinol), quan s'utilitzà com una droga experimental de tractament, va reduir significativament el creixement del tumor del càncer de mama, el nombre de tumors, l'inducció de cel.lules de càncer al suïcidi(dita apoptosi), i es va aturar que les cèl.lules del càncer de mama s'estenguesin als pulmons.

Es van utilitzar uns ratolins molt especialment criats genèticament (MMTV-neu) que produeixen teixit mamari com l'humà. Aquest animal és l'estàndard d'or que és utilitzat i reconegut en tota l'investigació del càncer de mama a causa que els seus gens han canviat i és instruït per fer créixer el mateix tipus de teixit de càncer de mama agressiu.

A més, aquests ratolins/clons són idèntics entre si en tots els sentits, el que permet un estricte control experimental. Aquests experiments amb ratolins van accelerar la investigació, perquè els humans no participen, només el teixit malalt.

Els resultats d'aquest estudi proporcionen una forta evidència preclínica per a l'ús de teràpies basades en cannabinoides per al número u, difícil de tractar, el càncer agressiu de mama "ErbB2-Driven", que representa el 30% de tots els casos de càncer de mama i causa la majoria de les morts en les dones.

El càncer avançat de mama "ErbB2-Driven" normalment s'estén als pulmons i té un mal pronòstic per a la supervivència amb els actuals tractaments convencionals que s'utilitzen. Una nova idea, un nou tractament es necessitava trobar desesperadament un (no tòxic?) nou medicament eficaç per canviar el joc.

Vocabulari que necessitarà per entendre aquesta lliçó:

El receptor ErbB2 (sigles de "humà receptor de factor de creixement epidèrmic 2") és una "antena" que es troba a la part exterior de la cèl.lula de mama. El seu treball consisteix a recollir els senyals de les hormones que li indiquen a la cèl.lula al seu torn una funció dins de la cèl.lula, com ara seguir creixent i que se segueixin dividint. El gen ErbB2 es comporta de la mateixa manera en el càncer d'úter i estómac, i la mateixa via amb cannabinoides es podrien utilitzar per aquests casos.

L'Akt-1 és un gen que es troba en l'ADN de la cèl.lula del pit que manté a les cèl.lules del si viu, donant instruccions a la cèl.lula a seguir per fer les proteïnes dins de si mateixa. Aquestes proteïnes són els components bàsics que permeten a la cèl.lula mantenir la construcció de si mateixa i la manté viva pel manteniment de la seva estructura.

L'apoptosi és, literalment, "la mort cel.lular programada". Com les cèl.lules envelleixen i ja no poden exercir les seves funcions, estan genèticament programades per morir en arribar al final del seu cicle de vida per fer espai per a les noves, les cèl.lules més joves. El gen Akt-1 bloqueja l'apoptosi -aquesta senyal de mort programada- i promou la supervivència cel.lular. Si les funcions del gens Akt-1 poden ser bloquejats en una cèl.lula, això mana a executar l'inici de la "mort cel.lular programada". Si això ocorre en moltes cèl.lules canceroses, el tumor del càncer comença a contreure's. El gen Akt-1 ha estat implicat com un factor important en molts tipus de càncer.Anem a un fet important: El trastuzumab només té un 25-30% de taxa d'èxit de curació! I gairebé un 15% de les persones tractades amb el temps desenvolupen noves metàstasi. Les taxes de curació d'aquesta droga no són millors que l'efecte d'un placebo!

El tractament farmacològic actual per al càncer de mama ErbB2 és impulsat per un medicament anomenat Herceptin dels laboratoris Hoffmann-La Roche, els propietaris de Tamiflú, el remei miraculós per a la pandèmia de grip aviària A1H1. Aquest és el nom comercial sota el qual es ven, trastuzumab és el nom del medicament genèric.

Herceptin va ser originalment desenvolupat en ratolins, com un anticòs de ratolí. Perquè els éssers humans tenen reaccions immunes a proteïnes de ratolí, que es va desenvolupar més tard en un anticòs humanitzat. Com que els anticossos es produeix a partir d'una cèl.lula que va ser convertida en un clon de cèl.lules idèntiques, que es diu un anticòs monoclonal.

Aquest fàrmac va ser desenvolupat utilitzant el mateix model de ratolí MMTV-neu com aquells amb THC, que s'han descrit anteriorment.

Els estudis originals de trastuzumab van demostrar que va millorar la supervivència a fins de l'estat (metàstasi) del càncer de mama, però hi ha controvèrsia sobre si el trastuzumab és efectiu en el càncer de mama en estadi primerenc.

Trastuzumab també és controvertit a causa del seu cost, fins a $ 100.000 per any, i mentre algunes companyies d'assegurances privades en els EUA i els sistemes de salut del govern en Canadà, el Regne Unit i en altres parts s'han negat a pagar pel trastuzumab per "certs pacients" (codi de els pobres), algunes empreses ja han acceptat el tractament amb trastuzumab en cobertura, el tractament preventiu.

Pensin en això: 100.000 dòlars per a un any de tractament per pacient! A veure: Mil vegades els pacients 100.000 $ = $ 100 milions! Deu mil pacients per 100.000 $ = 1.000 milions de dòlars. És tan car que fins i tot el govern dels EUA no vol pagar per això. Algú, en algun lloc, està fent un munt de diners.

Ara sabem per què el cànnabis no està sent investigat com una cura? Veus per què alguns es tenen un gran interès en aturar-lo?

Anem a un fet important: trastuzumab només té un 25-30% de taxa d'èxit de curació! I gairebé un 15% de les persones tractades amb el temps desenvolupen noves metàstasi. Les taxes de curació d'aquesta droga no són millors que l'efecte d'un placebo!

Quan es realitza un experiment, el nou fàrmac s'està provant ha de superar el "efecte placebo" per mostrar el seu funcionament. El nou medicament ha d'estar en el rang de com a mínim el 40% per mostrar la seva eficàcia.


Per veure el texte complert en anglès:
Evidence: Cannabinoid Therapy Reduces Breast Cancer Tumors>


Els nous camps d'investigació de Hoffmann-La Roche

Hoffmann-La Roche és una empresa que es dedica a la indústria farmacèutica, té la seva seu principal a la ciutat de Basilea (Suïssa). La societat és coneguda sota la marca "Roche" en tots els seus segments i línies de salut des medicaments i altres productes com vitamines, productes minerals, cosmètics per a la pell i el cabell, a més d'exàmens i diagnòstics.

El seu volum de negoci va arribar a 31.200 milions de francs suïssos, amb un benefici de 3.000 milions al 2009. L'empresa és present comercialment a 150 països.

El 1946 la companyia crea la fundació Fritz Hoffmann-La Roche per reafirmar el seu interès en la investigació. L'objectiu d'aquesta Fundació és aconseguir avenços en la investigació en el camp de les ciències biomèdiques mitjançant la creació de grups que tenen per tasca analitzar els problemes des de diferents punts de vista.

El 1949 els Laboratoris Roche de Nutley, Nova Jersey, van començar les investigacions sobre la tuberculosi. El que es va aconseguir va ser llançar el fàrmac Isoniacida amb el nom comercial de Rimifon ® com a medicament contra l'agent causal de la tuberculosi el 1950. D'aquest fàrmac el New York Post va dir que era "un medicament prodigiós" donat els èxits que va tenir contra la malaltia.

El 1958 la companyia adquireix els laboratoris Sauter de Ginebra. Posteriorment Roche treu a la venda una sèrie de drogues antidepressives entre les quals hi ha el Marple ® (Isocarboxazida, 1960), Laroxyl ® (Amitriptilina, 1962) i Aurorix ® (moclobemida, 1990).

Els camps d'investigació es van diversificar tant que a finals dels cinquanta i primera meitat dels seixanta s'estaven estudiant diversos tipus de medicaments com antidepressius, medicaments antiinflamatoris i cardiovasculars, agents antimicrobians i quimioterapèutics al mateix temps. Però no va ser sinó fins al descobriment de les benzodiazepines i la seva inclusió a la clínica amb els noms comercials de Librium (clordiazepóxido, sintetitzat en 1955 i comercialitzat a partir de 1957) i Valium (Diazepam o Diacepam a Mèxic llançada el 1963) que l' companyia va entrar en un període de creixement tal que en una dècada es van quadruplicar les inversions per a la investigació i desenvolupament. Va ser el Valium el producte estrella durant el període que Roche va voler dir "L'era de les Benzodiazepines". El Diazepan, després de 20 anys de denúncies de metges i veterinaris, encara es ven sense control a Espanya per les vaques, líquid i amb gust de fresa!

El 1976 un accident a la fàbrica de Seveso a Itàlia, afecta la filial Givaudan, que el 2000 seria posada en la borsa i separada del grup Roche. El 1989 la companyia és reestructurada, apareix la Roche Holding AG (Roche Holding SA), i aquest mateix any s'inaugura a Estrasburg el Roche International Clinical Research Centre (Centre Internacional d'Investigació Clínica Roche).

El 1978 surt al mercat Rocaltrol ® (Calcitriol, un anàleg de la vitamina D). El 1980, els científics de Roche van aïllar l'interferó alfa pur -que continuament promociona House al seu show sàdic- i juntament amb Genentech van començar a treballar en la producció d'una versió genèticament tratada que va donar a llum el producte Roferon A, de venda en 1986. L'antibiòtic Rocephin ® (Ceftriaxona sòdica) va ser llançat a Suïssa el 1982 i, per més de 18 anys, aquest va ser l'antibiòtic principal i el medicament més venut de tots els productes de Roche a tot el món.

El 1990 es va introduir al mercat Inhibace (cilazapril, fàrmac inhibidor de l'enzim convertidor d'angiotensina) utilitzat per a casos d'hipertensió.

El 1994, Roche va adquirir Syntex Corp (amb seu a Palo Alto, CA) i l'any següent, Syntex ser renombrado Roche Bioscience. Aquesta unitat de Roche és coneguda actualment com Roche Palo Alto LLC i és un dels laboratoris de recerca principals de la companyia i fins i tot amb el nom de Syntex adquireix Febrax i Flanax-posteriorment venut a Bayer-.

El 1999 l'Administració de Drogues i Aliments dels EE. UU. autoritza a Roche a produir Tamiflu, l'únic medicament considerat en certa manera eficaç contra la grip aviària de tipus H5N1.

El 2005 Roche ven la seva divisió de vitamines a Bayer, per la qual cosa les marques Redoxon i Benerva passen a mans d'aquesta última.

Tamiflu, el monopoli

En una recent reunió dels ministres de salut, el Dr Francesc Duc III, secretari de salut de Filipines, va acusar Roche de monopolitzar la producció i distribució del oseltavimir més conegut com Tamiflu. El oseltavimir és considerat l'antivirus primari en la lluita contra la grip aviària. Roche és l'única companyia farmacèutica autoritzada per fabricar el medicament que va ser descobert per Gilead Sciences (de Donald Rumsfeld, el botxí de George Bush a l'Iraq). Roche va comprar els drets de producció del medicament, adjudicant a l'autor del descobriment des d'un 14 fins a un 22% de les vendes netes anuals.

El ministeri de salut filipí es va queixar que aquest medicament es comercialitza principalment en els països desenvolupats, encara que la malaltia ha atacat principalment els països de l'Àsia sud-oriental. El dr. Duc va proposar fins i tot que com Roche és l'única propietària de la patent, que doni patents especials o llicències a altres companyies farmacèutiques perquè fabriquin el medicament i aquest pugui ser més assequible als països més vulnerables on ja han hagut milers d'aus sacrificades i fins víctimes humanes, com Vietnam, Indonèsia, Cambodja i per descomptat les pròpies Filipines. Duc i la presidenta filipina Gloria Macapagal-Arroyo s'han comunicat amb el representant de l'OMS a les Filipines per demanar-li ajuda, perquè facin que la producció i distribució del medicament augmenti.

Autoritats del món sencer, com ara el secretari general de l'ONU, Kofi Annan, van expressar el seu desig de fer versions genèriques del medicament per fer-lo més assequible a molts països del tercer món, sense recursos per comprar el medicament de marca.

El 20 d'octubre de 2005, Hoffmann-La Roche va decidir que atorgarien la llicència a altres companyies farmacèutiques perquè fabriquesin l'oseltamivir.


Las acciones de Dick Cheney en Halliburton aumentaron en 3.000%, mientras Donald Rumsfeld se beneficia con el miedo a la gripe aviar

El valor de les opcions accionarials del vicepresident Dick Cheney a Halliburton va passar de 241.498 $ el 2004 a més de 8 milions de dòlars el 2005, un augment superior al 3.000%, que encara podria créixer molt més si Halliburton continua obtenint milers de milions de dòlars en contractes del govern dels EUA sense licitació ni auditories. Sense quedar-se a la defensa, el col.laborador més adinerat de George Busch, el seu secretari de Defensa Donald Rumsfeld, es fa encara més ric amb les altes vendes de vacunes Tamiflu, de la companyia Gilead Sciences, atiades per la por a la grip aviària.

Negocis de Rumsfeld

Hi ha una altra història oculta semblant a aquesta, sobre un altre dels conflictes d'interès mercantil que causen desastre i sufoca a les altes esferes del govern dels EUA. Es tracta de les connexions del secretari de Defensa Donald Rumsfeld amb Gilead Sciences, la companyia de biotecnologia que posseeix els drets sobre el Tamiflu, el remei de la influença ara, que ara és el fàrmac més buscat després de la droga al món (ara Gilead Sciences és propietat de Hoffmann-La Roche).

Aquesta història va ser portada a la llum pública per Nelson D. Schwartz, periodista-escriptor de Fortune, el 31 d'octubre de 2005, en un article titulat "La creixent estaca de Rumsfeld al Tamiflu", i per F. William Engdahl, per GlobalResearch, el 30 d'octubre de 2005, en un article titulat 'La grip aviària, és una altra broma del Pentàgon?'

Rumsfeld va servir com a president de la Gilead des de 1997 fins que va ingressar a l'administració Bush el 2001 i manté enterrada una estaca en aquesta companyia valorada des de 5 a 25 milions de dòlars, segons els arxius financers federals sobre Rumsfeld que han estat desclassificats (Federal Financial disclosure ).

Els formularis federals no revelen el nombre exacte d'accions que posseeix Rumsfeld, però l'exacerbació de la por a una pandèmia de grip aviària i la demanda resultant de Tamiflu va fer pujar l'acció de Gilead de 35 a 47 $ el 2005 i també va augmentar com a mínim en un milió de dòlars la riquesa personal del cap del Pentàgon, que és d'abans un dels més adinerats de l'entorn de Bush.

Però sorgeixen més beneficis: el govern federal està emergint com un dels clients més grans del món per al Tamiflu. Al juliol de 2005, el Pentàgon va demanar tractaments per les tropes dels EUA al voltant del món per valor de 58 milions de dòlars i el Congrés va fer una compra de milers de milions de dòlars. El 2005 Laboratori Roche esperava vendre Tamiflu per un total prop de 1.000 milions de dòlars, comparats amb els 258 milions venuts el 2004.

Una anàlisi difós pel senador Frank Lautenberg -demòcrata per New Jersey- revela com les fortunes de Halliburton i del vicepresident s'eleven sincronitzadament. Halliburton ja va aconseguir més de 10 mil milions de dòlars de l'administració de Bush-Cheney en treballs "per reconstruir" l'Iraq que ells es van ecarregar de masacrar, saquejar i destruir. També va obtenir incomptables contractes del govern després de l'huracà Katrina, mentre la seva filial KBR construeix uns enigmàtics centres de detenció, per a 5.000 persones cada un, dins dels EUA que encara ningú explica a qui estan destinats, i les subsidiàries de fora que burlen les sancions dels EUA fent negocis tan qüestionables com vendre tecnologia nuclear a l'Iran ara demonitzat.

"És impropi", va fer notar Lautenberg, 'que el vice president continuï beneficiant-se d'aquesta companyia al mateix temps que a l'administració li s'emboteixen milers de milions de dòlars'.

Segons un formulari d'informació financera federal desclassificat, el vice president de Bush manté les següents opcions d'accions comuns de Halliburton:

100.000 opcions a $ 54,5000, vencien el 2/2007; 33.333 opcions a 28,281250 $ vencien el 2/2008; 300.000 opcions a 39,5000 $ vencien el 2/2009... Vagin sumant...

Comentaris

angelsmcastells ha dit…
Benvolgut Carles, jo el trobo molt interessant... he preguntat parer al nostre metge amic per si és adequat per Dempeus... Una abraçada!

Entrades populars d'aquest blog

Las más caras máscaras de Mas, de rebajas

Kázaros y cátaros: La historia oculta por las tres religiones del libro

Opus, Pujol, Molins López-Rodó, Millet...

La Solución Final: ¿Verdes o nazis?

Millet 1972: Pujol, Banca y Renta Catalana, BCI...

Las cristianas mentiras sobre la rebelión de los moriscos de las Alpujarras

Druidas, bardos y el alfabeto de los árboles

La pasión, muerte y renacimiento de Attis

Glosario de los dioses latinos: Faba-Mysteriarches

Los tres reyes, los magos y el libro de Set