L'Arca de Noé no ho és pas!


Les autoritats de Turquia van expressar la seva alegria per la pretesa troballa d'uns investigadors xinesos al Mont Ararat, que afirmen haver localitzat l'Arca de Noè, mentre els científics turcs dubten seriosament sobre la veracitat del descobriment, segons la premsa turca. Científics xinesos, que juntament amb un grup d'exploradors turcs van escalar el Mont Ararat l'octubre de 2009, anunciaren a Hong Kong haver trobat les restes de l'Arca de Noè, a l'alçada de 4.000 metres. Segons els investigadors, l'anàlisi de carboni14 demostraria que els fragments de fusta daten de 4.800 anys d'antiguitat.

El científic turc Orhan Bingöl afirma: "L'arca no hagués pogut posar-se a l'altura de 4.000 metres del Mont Ararat", perquè si no: "Tot el planeta s'hauria cobert d'aigua, mentre no tenim dades que diguin que, en algun moment de la història, el nivell d'aigua a la Terra hagués arribat a 4.000 metres".

Els parlamentaris turcs per la província d'Agri, on es troba el Mont Ararat, van manifestar una gran alegria en assabentar-se de la troballa, cara al negoci turístic, escriu el diari Mulliyet.: "No va ser una sorpresa per a nosaltres. Cadascun dels actuals habitants del planeta debem la vida a l'arca de Noè, i per tant, al Mont Ararat també. Us convidem a tots a la seva" pàtria", va dir el diputat del governant Partit de la Justícia i el Desenvolupament, Cemal Kaya. Al seu torn, un altre diputat per la província de Agri, Yasar Eryilmaz, citat pel diari Haberturk, va assenyalar que: "´Es necessari posar-se en contacte amb l'expedició xinesa i rebre les dades de la troballa des de fonts oficials".
El Gènesis o Bereshit en hebreu ("En el principi"), diu que l'Arca va ser una embarcació construïda per Noè per salvar, la seva família i una parella de cada espècie animal, del Diluvi Universal per després repoblar la Terra. En retrocedir les aigües, l'arca s'hauria posat sobre la muntanya.

De fet, les literatures sumeria, acadia, cassita, dels hitites (o hatti), grega i de l'Índia tenen la seva història particular -i molt més antiga que l'hebrea copiada pel rabí Helkiach dels arxius de Babilonia cap el 624 ane.- sobre un gran diluvi que hauria passat cap al 3.000 ane. i que s'hauria repetit cap al primer o segon quart del segon mil.leni, dins de grans canvis climàtics deguts a un augment de les temperatures. El nom del més antic es el sumeri-acadi Zinsudra o Ziusudra, a qui el déu EA ("de la Casa del Aigua", el Júpiter-Zeus sumeri) el va informar en un somni de que el seu germà Enlil (Senyor dels Vents), enfurismat per la malvat i perversió del homes de la ciutat de Shurrupak (la Sodoma i Gomorra del Gènesi), anava a produir un diluvi. Ziusudra va fer l'arca i es salvà amb els seus.

Així mateix passà amb Atrahasis o Atramhasis hitita, Manu dels hindus, Deukalió dels grecs o Utnapistim acadi. Tots ells s'identificaven, al mateix temps, amb la constel.lació d'Aquarius que llavors apareixia cap al mes de març, amb les pluges primaverals (ara, astronòmicament, va del 22 de gener fins al 21 de febrer, aproximadament).

Mentrestant, el famós geòleg turc Ahmet Ercan va posar en dubte la possibilitat de tal troballa: "No crec que existeixi l'arca. Encara que la Escriptura ho descrigui, la història de l'arca contradiu a la ciència", va dir el científic i va afegir que els artefactes trobats poden pertànyer a la civilització d'Urartu, que havia poblat la regió entre el segon i el primer mil.leni ane (abans de la nostra era).

Segons els mitjans noticiosos turcs, l'ex governador de la província d'Agri, Mehmet Cetin, que fa una setmana va dimitir per problemes de salut, va declarar que l'expedició mancava del permís per part de les autoritats locals per a realitzar excavacions al Mont Ararat.

Cetin va afegir que el juny de 2009 un grup d'exploradors, predominantment nord-americans, també van visitar la famosa muntanya: "La guàrdia va contactar amb el grup i va revelar que realitzaven les seves excavacions il.legalment. En revelar que no eren activitats de prospecció, li van permetre seguir les excavacions a la recerca de l'arca", va dir l'ex governador.

Mentrestant, la premsa turca es pregunta com els exploradors xinesos van aconseguir treure del país els artefactes trobats en l'Ararat, però el Ministeri de la Cultura del país encara no ha fet cap declaració oficial al respecte.

Des de fa molts segles el Mont Ararat és lloc de la recerca de la bíblica arca, però la seva existència no té proves científiques, encara que de tant en tant diversos investigadors presentin fotos d'un objecte semblant a l'embarcació que cita la Bíblia.

Així, el 1989 l'astronauta nord-americà James Irwin, un dels cercadors més famosos de l'arca, durant la seva expedició va gravar un estrany objecte marró que, segons certs científics occidentals, podia ser l'Arca de Noè.


http://sp.rian.ru/onlinenews/20100428/126104476.html
http://sp.rian.ru/onlinenews/20100427/126089222.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Las más caras máscaras de Mas, de rebajas

Kázaros y cátaros: La historia oculta por las tres religiones del libro

Opus, Pujol, Molins López-Rodó, Millet...

La Solución Final: ¿Verdes o nazis?

Millet 1972: Pujol, Banca y Renta Catalana, BCI...

Las cristianas mentiras sobre la rebelión de los moriscos de las Alpujarras

Druidas, bardos y el alfabeto de los árboles

La pasión, muerte y renacimiento de Attis

Glosario de los dioses latinos: Faba-Mysteriarches

Los tres reyes, los magos y el libro de Set