Les paradoxes del Cannabis

Els canvis en el consum de cànnabis a Europa són xocants i contradictoris. Als països on és prohibit el consum és molt més gran que als Països Baixos, on és legal. Cura i no mata. No hi raons objectives per la seva prohibició, més que mantenir el gran negoci pels productors, el Marroc fonamentalment, i els traficants. La seva legalització podria suposar una revitalització de terres de muntanya i pobles abandonats. El negoci del tabac és l'enemic clau i molt poderós en la lluita contra el/la cannabis que, als llibres d'història alemanys, era conegut com "l'amiga de l'home"!

Doncs la paradoxa més xocant és que, al porro, la part més tòxica és el tabac que es mescla amb el hashish. Si fos legal la marihuana es consumiria sola, com s'havia fet, des d'els ibèrics, sempre, fins que Franco la va prohibir per donar-li el monopoli del tabac a Joan March (la corporació financera Alba), qui li havia donat un xec en blanc per pagar els gastos de la rebelió feixista contra la República. També el hashish -resultat del tràfic- és més nociu que l'herba natural.

Tot plegat, no té ni cap ni peus, fora de que aquest és un país de borratxos i delirants amb togues i sotanes!

El cànnabis és la tercera més consumida de les substàncies psicoactives a Europa, després del tabac i l'alcohol. No obstant això, molts pocs estudis es dediquen a la seva nocivitat, i les campanyes d'informació i prevenció sobre això són escasses i limitides als experts. La raó? Malgrat tots els intents de satanització, els estudis demostren que la seva toxicitat és -a la majoria de casos, despreciable- i que és un hàbit social i de comunicació més, dins un model que es vol situar fora del sistema i al marge de les drogues legals, que són a la vegada molt més letals i perilloses però mantingudes per l'hipocresia i els interesos de legisladors i governants.

Els videos són en francès, però s'entenen prou clarament les dades i els gràfics:



EXTRAIT 2 - Les principaux risques du cannabis sur la santé



El cànnabis és el tercer producte psicoactiu (després de l'alcohol i el tabac) més consumit a Europa. També és, amb diferència, la droga il.legal més comunament utilitzada. Avui en dia, a França, més de la meitat dels de 18 anys d'edat van dir que havien fumat almenys una vegada. Cada vegada més estudis estan dedicats a ell, però els seus resultats estan lluitant per arribar al públic, sovint reduït als efectes dels anuncis espectaculars: El subjecte està envoltat de polèmica sobre la ciència política, una polèmica més emocional que racional. No obstant això, l'ús generalitzat requereix més que mai considerar el fenomen en termes de salut pública.

* Què se sap sobre la relació entre consum de cannabis i trastorns psicòtics?
* El producte és més perillós avui que ahir?
* Hi ha una dependència?
* Quins problemes en adults i adolescents es consulten als centres especialitzats?
* Quin tipus d'ajuda som capaços d'oferir?

EXTRAIT 3 - L'aide aux consommateurs en difficulté : information et traitement




http://www.arte.tv/fr/Comprendre-le-monde/Les-paradoxes-du-cannabis/3041856.html
Les Paradoxes du cannabis
Un documentaire d’Olivier Julien (France, 2009, 1h)
Coproduction : ARTE France, Novaprod Owl

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Las más caras máscaras de Mas, de rebajas

Kázaros y cátaros: La historia oculta por las tres religiones del libro

Opus, Pujol, Molins López-Rodó, Millet...

La Solución Final: ¿Verdes o nazis?

Millet 1972: Pujol, Banca y Renta Catalana, BCI...

Las cristianas mentiras sobre la rebelión de los moriscos de las Alpujarras

Druidas, bardos y el alfabeto de los árboles

La pasión, muerte y renacimiento de Attis

Glosario de los dioses latinos: Faba-Mysteriarches

Los tres reyes, los magos y el libro de Set