¡No más de lo mismo!

Josep Montilla y Ana Hernández, que no es un florero, es como dios y santiago matamoros, ubicua: quince empleos en una mano y ¿quince sueldos en la otra?
¿Por qué no lo aclara, señor Montilla?
Mi señora es licenciada y más guapa que su no florero,
¡pero no tiene tanto morro, desde luego!


Dando la espalda a sus "socios" de gobierno, Montilla pretende pactar con Mas el pucherazo electoral catalán, para que, los mismos que se reparten actualmente los escaños robados, con ésta y las demás trampas inmorales y fascistoides llamadas "leyes electorales", sigan gobernando ilegítimamente y viviendo del voto de los conejos de sus latifundios, mientras se reduce a la décima parte el valor de los votos progresistas de las ciudades y áreas más pobladas.
Es nauseabundo oir a los terratenientes y caciques, como Felip Puig o Mercedes de la Merced, defendiendo "sus territorios" despoblados, sus cotos de caza, precisamente abandonados por la explotación y miseria sufrida por sus naturales, ¡que han debido emigrar para sobrevivir!

De la misma manera, dando la espalda a la Colometa y sus indignad@s ciudadan@s, especialmente quienes les votaron y ahora se sienten humillados e insultados, enrocados en la endogamia creciente y la afinidad de clase alta que les une, el PSC persiste en poner de alcalde a Fogué o J.C. Mas quienes debieran haberse apercibido, por su sueldo y sus cargos evidentemente mal gestionados, de que nada era lo que debía ser. ¿O es que no ven, los socialistas, esos monstruos urbanísticos que dominan toda la geografía de la ciudad, de norte a sur y de este a oeste?

No, no los ven, ni oyen los gritos y la indignación de la calle... Como los tres monos del templo japonés, escondidos tras las poltronas, jugando a la burra hasta que pase la marejada. Sin rumbo, ni coherencia, ni programa, ni objetivos, ni mucho menos ideales socialistas, como no sea el de acrecentar el poder de ese club elitista al que pertenecen: el de los demagogos "demócratas orgánicos" y corruptos.
Carles.

Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam
Formada per nombroses entitats de la ciutat, i com a convocant de la manifestació realitzada dijous 5 de novembre a Santa Coloma, desitja fer les precisions següents i convocar al poble de Santa Coloma a seguir mobilitzant-se:

1. Ara és el moment de començar a realitzar canvis en els processos de decisió de les institucions per que el poble sigui realment protagonista.

Respecte a la manifestació del dia 5 de novembre volem destacar:

• L'ampli suport a la manifestació -prop de 4.000 persones- rebut de la ciutadania és una demostració de l'enorme distància existent entre la classe dirigent que gestiona el nostre municipi i el poble de Santa Coloma. L’esmentada manifestació és la continuïtat de la lluita que fa anys du a terme la Plataforma per una Santa Coloma millor i que ja va tenir el seu primer ressò multitudinari en la manifestació del 18 de juny de 2009 en la què ja es demanava la dimissió de Bartomeu Muñoz.

• L'exemple de responsabilitat demostrat per la ciutadania, especialment en moments com l'actual, en que la greu crisi econòmica i financera ha expulsat a l'atur a més del 21% de la població.

• L'escàndol del cas Pretòria ha suposat la gota que vessa el got. Ha estat l’esclat del poble enfront de tanta indiferència i autosuficiència amb la qual ha vingut menyspreant, aquest ajuntament, les demandes de cada vegada més sectors de la ciutat.

• És per això que ens reafirmem en la nostra petició de dissolució del consistori i demanem la designació d'una junta gestora provisional que s'encarregui de coordinar el dia a dia fins a les properes eleccions municipals. Mentre s’haurien de consensuar els mecanismes de control municipal que garanteixin la participació ciutadana en aquelles decisions que afecten a les nostres vides i aplicar mesures que contribueixin a retornar la confiança en l'exercici del servei públic al poble de Santa Coloma.

• Per a això seguirem reclamant la unitat de la societat civil per reclamar a les institucions que acceptin respectar i treballar per aconseguir aquestes finalitats.

2. Us animem a seguir fent pressió per aconseguir els tres punts que demanava el Manifest de la marxa del dia 5 de novembre

Perquè el consistori està sota sospita i pel prestigi de la institució i per la seva transparència, l’única sortida digna a la situació que estem vivint és que algú escolti la veu del poble i procedeixi a dissoldre el consistori i a nomenar una junta gestora que gestioni l’Ajuntament fins la celebració de les properes eleccions municipals previstes per l’any 2011.
No és possible, ni creïble, pensar en un regidor o regidora actual al capdavant de l’Ajuntament, això és mirar cap a una altra banda i fer veure que no ha passat res. Desprès del que ha passat, qualsevol alcalde o govern municipal no seria creïble i governaria amb una manca de confiança extrema.

Ni tan sols serveix la possible solució que alguns apunten d’un govern de concentració format per tots els partits que estan a l’Ajuntament. Tots i totes els que han conformat aquest consistori han estat corresponsables de la gran majoria de projectes que estan sota sospita i en marxa. A més, creiem que no és possible que la proximitat de molts dels membres del consistori no fes sospitar res a ningú i més quan s’escoltaven tantes veus de fora, com les de la Plataforma, que anunciaven que el que estava passant era gros.

Hem d’aconseguir:

• La dissolució del Consistori, per regeneració democràtica, i nomenament, per part de qui correspongui, d’una junta gestora fins a les properes eleccions municipals.

• L’aturament immediat, i establiment d’una moratòria, de totes les obres i projectes en execució i en fase de planejament, especialment dels que estan sota sospita.

• La publicació de les declaracions de patrimoni que per Llei van fer els membres d’aquest consistori quan van accedir al seu càrrec i comparació d’aquestes amb la seva situació patrimonial actual.

3. Us convoquem de manera molt especial a la concentració que es farà el dia de la celebració del Ple municipal on s’ha d’elegir nou alcalde perquè la nostra veu s’escolti ben forta.

Quan se sàpiga el dia, es farà una gran difusió a través de tots els canals possibles per tal d’assegurar una gran presència ciutadana en aquesta concentració.
Santa Coloma de Gramenet, 10 de novembre de 2009.

CORRUPTORS INVISIBLES
Joan Josep Nuet és senador d’EUiA.

Sovint es parla dels corruptes i hi ha interès de focalitzar la corrupció en la política, però i els corruptors, qui i on són?
La corrupció que apareix aquests dies a Santa Coloma de Gramenet se suma a la llista que ve d’Andratx a Mallorca, de Gürtel a Madrid i València o de Marbella a Màlaga. En aquests cassos s’han vist implicats alcaldes i dirigents de partits polítics, simplement els peixos que han picat l’ham que van llençar empresaris i intermediaris sense escrúpols, que volien guanyar encara molt i molt més. El model de creixement especulatiu ha fomentat la corrupció i ja se sap que qui sembra vents, recull tempestats.


Una societat que aplaudeix l’enriquir-se sense treballar es pot corrompre fàcilment. Uns ho fan a la Borsa, especulant amb els diners aliens; d’altres amb informació privilegiada de sòl, comprant barat i venent car. I del negoci no s’escapa ni la terra, ni l’aigua i, aviat, ni l’aire que respirem.

No todas las cárceles ni los presos son iguales... ¡tampoco!

Un element indispensable per a l’ésser humà, com el sòl que trepitgem, es mercantilitza de forma grollera i, en general, les coses valen un preu que res té a veure amb el valor real que representa crear-les (com els pisos, que costen el doble o el triple del seu valor real).

S’ha traspassat la frontera raonable a l’hora de guanyar diners. El capitalisme financer s’està menjant al capitalisme productiu, és a dir, els especuladors arrasen no només amb els treballadors i les treballadores, també amb els botiguers, les empreses mitjanes i petites, els autònoms, amb tothom i tot allò que vol treballar per guanyar-se la vida i no participa de la cultura especulativa del neoliberalisme.

Qui porta els diners als paradisos fiscals sinó la pròpia banca espanyola?
Qui presenta expedients de regulació d’ocupació sinó les pròpies multinacionals cercant majors beneficis, oblidant els territoris i les persones?
Què son aquestes pràctiques legals sinó corrupció legal?

Així doncs, emprem el temps en desemmascarar i denunciar als corruptors, els veritables responsables de la crisi econòmica i de valors col.lectius.
Juan Josep Nuet, senador d'EUiA. (Article publicat al setmanari El Triangle).



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Las más caras máscaras de Mas, de rebajas

Kázaros y cátaros: La historia oculta por las tres religiones del libro

Opus, Pujol, Molins López-Rodó, Millet...

La Solución Final: ¿Verdes o nazis?

Millet 1972: Pujol, Banca y Renta Catalana, BCI...

Las cristianas mentiras sobre la rebelión de los moriscos de las Alpujarras

Druidas, bardos y el alfabeto de los árboles

La pasión, muerte y renacimiento de Attis

Glosario de los dioses latinos: Faba-Mysteriarches

Los tres reyes, los magos y el libro de Set