ICV-EUiA: El PSC, ¡a su bola!

Petició de Ple extraordinari.
Grup Municipal d'Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa.
El Grup Municipal d'Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida i Alternativa i en el seu nom, els regidors i regidores del mateix Dolores Gómez Fernández, Francesc Sánchez Travería, Josefa Estefanía Sánchez Martín i Àngel Pla Reche, EXPOSEN:

Atès que fa ja quinze dies que l'Alcalde de la nostra ciutat va ser detingut per un cas de presumpta corrupció urbanística i, davant la passivitat del govern Municipal que està demorant de manera innecessària l'elecció del nou alcalde, quan el que necessita Santa Coloma de Gramenet és tornar a la normalitat.

Atès que l'article 98 de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya estableix que "el ple tindrà sessió extraordinària quan així ho demani la quarta part, com a mínim, del nombre legal de membres de la corporació".

Per tot això, sol·licitem la convocatòria d'un ple extraordinari amb l'objecte de que l'equip de govern socialista de la ciutat, doni les explicacions necessàries alhora que demanem un nou alcalde que gestioni l'actual crisi institucional.

Dolores Gómez Fernández, Francesc Sánchez Traveria, Josefa E. Sánchez Martín (ICV), Àngel Pla Reche (EUiA).
Santa Coloma de Gramenet, 10 de novembre de 2009.

PSC DE SANTA COLOMA: SEMBLA QUE NO HAN ENTÉS RES!!!

Àngel Pla

Pel que semblava ahir Santa Coloma havía de tenir nou alcalde.
Bé, de manera formal, no, doncs encara no s'ha reunit el Ple Municipal!

La participació en l'elecció d'un alcalde es fa en tres àmbits participatius: l'elecció del candidat a la sí del Partit (democràcia interna), el sufragi universal a les eleccions municipals (democràcia participativa) i proposta de candidat al Ple Municipal (democràcia representativa).
Doncs el PSC de moment només te prioritat per una part, la primera: la que ha de posar unes noves regles de joc en la seva organització local, establint nous equilibris i noves cares, homes/dones forts. Deuen pensar ja en la estratègia pel 2.011, en com no han de patir electoralment, i com revalidar la majoria absoluta,
absolutista afegeixo jo, que tenen d'ençà el 2.003.

Perdonin, però no han entès res!

El que toca ara, es posar les mans amb els palmells cap a dalt, perquè tothom tingui clar que són ben netes; el que toca es fer un exercici de democràcia participativa per que a la ciutadania, als colomencs, no els hi quedi cap mena de dubte de que la democràcia i la ciutat són abans que els partits.

I també ho dic perquè en el si del Consistori segueix existint un "obscurantisme" que, amb aquests fets, es devien d'haver esvaït: Gabinets de crisi que, a les preguntes dels grups municipals de l'oposició, no existeixen, i celebració de junta de Govern, que al meu entendre hauria de quedar posposade fins l'elecció del nou alcalde/ssa.
I afegeixo el fet que vagi a treballar un dels imputats del cas Pretòria. No conec cap cas on un imputat, i poso per davant la presumpció d'innocència, torni al lloc dels "fets" amb absoluta naturalitat. Ni tan sols el "Millet" ha tornat al Palau...

La celebració del Ple Municipal s'està posposant. Segons sembla, encara no s'ha rebut la renuncia de Bartomeu Muñoz. Em deixen que mostri incredulitat?
Aquest cap de setmana -ja portava temps prevista-, s'ha fet la Conferencia Municipal del PSC, i ahir l'executiva colomenca... Necessiten més temps???... Els veïns i veïnes no!

Com es va estenent, és el moment per fer una volta de cargol a aquesta democràcia: més participativa, més social, més cultural, més transparent. Qualsevol altra moviment només deixarà incertesa. Senyors i senyores del PSC a Santa Coloma: No han entès res!!
Àngel Pla, Coordinador local d'Esquerra Unida i Alternativa i Regidor al Grup Municipal d'ICV-EUiA de Santa Coloma de Gramenet.

La borrosa i confusa situació de la Colometa necessita una solució clara!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Las más caras máscaras de Mas, de rebajas

La Solución Final: ¿Verdes o nazis?

Millet 1972: Pujol, Banca y Renta Catalana, BCI...

Opus, Pujol, Molins López-Rodó, Millet...

Kázaros y cátaros: La historia oculta por las tres religiones del libro

Glosario de los dioses latinos: Faba-Mysteriarches

Las cristianas mentiras sobre la rebelión de los moriscos de las Alpujarras

La pasión, muerte y renacimiento de Attis

Quim?: Ah! Joaquim Molins Amat, el del Majestic!

Glosario de los Dioses Latinos y otros contemporáneos: Abelio-Buzyges